Warner võtab YouTubest muusikat maha

Mait Jüriado 22. detsember 2008, 17:01

Warner Music Group teatas, et on alustanud
Google YouTubest oma laulude ning videote eemaldamist, kuna kaks osapoolt ei
suutnud litsentsitasudes kokkuleppele jõuda.

Warner, nagu ka teised suuremad plaadifirmad nagu Vivendi SA's Universal Music Group, Sony BMG Music Entertainment ja EMI Group Ltd. saavad tasu mingi osa käibest, mis tuleb nende videote kõrvale kuvatud YouTube reklaami müügist, kirjutab WSJ.

Warneri juhid on avaldanud nördimust, et YouTube maksab oluliselt vähem tasusid näiteks AOList, Time Warnerist või MySpaceist. Ka Universal ning Sony BMG on samuti YouTubega läbirääkimiste laua taga litsentsilepinguid uuendamas.

Analüütikud ootavad YouTube 2008. aasta käibeks 200 miljonit dollarit või veidi vähem. Google pole neid numbreid ümber lükanud. Google jaoks on aga olnud YouTube reklaamikäibe kasvatamine üks peamistest selle aasta prioriteetidest.

Warneri plaadifirmad omavad 21% kogu USA plaadimüügi turust ning esindavad muuhulgas näiteks selliseid tegijaid nagu Led Zeppelin, Linkin Park ning Aretha Franklin.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. December 2008, 17:01
Otsi:

Ava täpsem otsing