Padar: märtsis kärbime jälle!

08. jaanuar 2009, 14:13

Rahandusminister Ivari Padar lubas, et
hiljemalt märtsis hakatakse taas riigieelarvet kärpima.

Et vähegi Maastrichti eelarvekriteeriumisse mahtuda, ei välistanud ta ka õige pea algavat negatiivse lisaeelarve koostamist.

Ivari Padar ütles Äripäevale, et eelmise kuu rohkem kui 30protsendiline kukkumine käibemaksu laekumises võrreldes 2007. aastaga oli kahtlemata äärmiselt ebameeldiv uudis.

"See on väga tõsine indikatsioon 2009. aastaks. Katastroofist ei ole juttu, aga selge, et pilt on paigas. Kui räägime, et defitsiiti on vaja 2009. aastal hoida kolme protsendi piires, siis... See on punane tuluke! Tuleb permanentne eelarvetöö ette võtta," ohkas Padar.

Rahandusminister rõhutas, et edaspidi tuleb olla väga ettevaatlik.

"Näen kärpe vajadust märtsis. Ma ei välista, et alustame juba siis negatiivse lisaeelarve koostamisega. Ma ei ütle ühtki numbrit enne seda, kui on täpsustatud reaalseid laekumisi. Kust ja kui palju? See on nüüd parteideülene, ütleme, arukate inimeste seisukoht, et kui meil on võimalik inflatsioonikriteeriumit täita 2009-2010, ei lase me seda võimalust eelarvedefitsiidiga lörri," väljendas rahandusminister oma kindlat seisukohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. January 2009, 17:19
Otsi:

Ava täpsem otsing