Ministeerium: kuritegevuse näitajad on stabiilsed

19. jaanuar 2009, 17:46

Täna tutvustati justiitsministeeriumis
2008. aasta kuritegevuse kokkuvõtet, kus selgus, et kuritegevus on üldjoontes
püsinud Eestis kolmandat aastat samal tasemel, teatas miniteerium.

Justiitsministeeriumi kriminaalteabe ja analüüsi talituse nõuniku Jako Salla sõnul on võrreldes möödunud aastaga kuritegude koguarv protsendi võrra tõusnud, kuid 2006. aastaga võrreldes kaks protsenti langenud. „Enamlevinud kuritegude nimekirja tipus püsivad endiselt vargus, kehaline väärkohtlemine, korduv joobes juhtimine ning kelmused.“

Kõige suuremaid edusamme on tehtud võitluses roolijoodikutega. „Tänavu on kõige enam kahanemismärke näidanud mõned sellised kuriteoliigid, mille kasvutrend möödunud aastal kõige tugevam oli, näiteks joobes sõiduki juhtimine,“ ütles Salla.

Lisaks on Salla sõnul kahanenud ka tapmiste ja mõrvade arv. „Möödunud aastal oli tapmiste ja mõrvade koguarv kuue kuriteo võrra väiksem kui eelmisel aastal ning see on taasiseseisvusaja madalaim näitaja.“ Nende kuritegude tagajärjel hukkus 2008. aastal 86 inimest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. March 2009, 17:01
Otsi:

Ava täpsem otsing