Vitsur: maksuintressi vähendades päästab riik iseennast

19. jaanuar 2009, 18:59

Ettevõtja jääb ikka elama, kui ta ennast
just üles ei riputa kuhugi - maksuintressi määra vähendades päästaks
riik eelkõige iseennast, märkis Arengufondi majandusekspert Heido
Vitsur.

“Siin sellist imesoodustust, mis kõik teistpidi pööraks ei ole olemas. Seetõttu tuleb noppida neid 0,5-protsendiseid soodustusi kõikjalt, kust otsida annab," kommenteeris Vitsur maksumaksjate liidu ettepanekut vähendada maksuintressi määra.

Vitsuri sõnul nii või teisiti ei suuda riik oma ettevõtetele praegu arvestatavaid soodustusi pakkuda nagu teevad seda rikkad riigid. "Mina arvan küll, et kui olukord on niivõrd järsult halvenenud, siis viivise intressimäära alandamine võib olla selline abinõu, mis võib anda mõnele ettevõttele uue hingamise,” rääkis ekspert.

“Selliseid võimalusi tuleb ära kasutada, meil ei ole võimalust midagi suurt pakkuda. Me ei saa nii teha, et kui me kõiki ei päästa, siis me ei päästa kedagi. Me peame vaatama, keda päästa annab,” lisas Vitsur.

“Siin ei tule riik ettevõtjatele vastu, vaid tuleb iseendale vastu, kui ta maksuintressi määra vähendab. Valitsus peab läbi arvutama, kui kalliks see läheb maksma. Rääkida tuleks läbi ka tööandjate liitudega - siin peaks praegu toimuma pidev diskussioon,” sõnas ta.

“Riik päästab iseennast praegu. Ettevõtja jääb ikka elama, kui ta just ennast üles ei riputa kuhugi, aga riigil on palju rohkem kaotada,” ütles Vitsur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. January 2009, 18:59
Otsi:

Ava täpsem otsing