Liviko: Soomes oleme edukad, Rootsis mitte

11. veebruar 2009, 17:14

Kuigi Rootsi turul pole Liviko edu
saavutanud, on teistes põhjamaades meie tooted üsna populaarsed, ütles
Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi.

"Oleme saavutanud hea positsiooni Soomes, seda küll läbi suurte raskuste," rääkis ta. Soomega oleme koostööd teinud üle 15 aasta, lisas Kalvi. Tema sõnul on Liviko müünud Soomes mõnda aega nii viina Viru Valge kui ka likööre. Nüüd on Soome tarbijaile peale minemas ka lahjemad alkoholitooted, märkis ta.

"Oleme Soomes visalt tööd teinud ning praegu on tulemusi näha," ütles Kalvi. Tema hinnangul pole Liviko Rootsi monopolisüsteemis edukas olnud. "Praegu püüame teisi teid pidi, Rootsi alkoholi maaletooja kaudu Rootsi turule pääseda," lisas ta.

Kalvi kinnitusel on Rootsi turg Liviko jaoks tõeline pähkel. Samas on Liviko läbi löönud Norra ja Taani turgudel, lisas joogitootja juht.

Ekspordiks läheb Kalvi andmetel kolmandik Liviko toodetest, ettevõttel on plaanis seda numbrit suurendada. "Tulevikus vähemalt 50 protsendi peale," märkis ta. Praegu lähevad suured kogused Livikost Lätti, Leetu, Soome ja Venemaale, ütles Kalvi.

Eelmisel aastal langes alkoholiturg Kalvi ütlusel Eestis võrreldes 2007. aastaga 40 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. February 2009, 17:29
Otsi:

Ava täpsem otsing