Savisaar: see võib olla kättemaks!

26. veebruar 2009, 18:20

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles täna
ajakirjanikele, et Elmar Sepa vahistamine ja läbiotsimised Vesti Dnjas ning Sepa
kodus võivad olla lihtsalt kättemaks.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar kutsus täna kella 16.30ks ajakirjanikud pressikonverentsile Keskerakonna peakontorisse Toom-Rüütli tänavas.

Edgar Savisaar oli silmnähtavalt kõhnenenud, tema pintsak istus seljas paar numbrit suurem. Temaga kaasas oli nõunik Monika Batrakova ja hulk partei funktsionäre. Savisaar oli pressikonverentsiks põhjalikult ette valmistanud, keeldus ajapuudusel eraldi intervjuusid andmast ning toetus märkmetele.

„Ma ei välista, et see, mis praegu toimub, on lihtsalt kättemaks,“ lausus Savisaar. "Pean silmas seda, millest rääkis riigiprokurör härra Kurm, et kui väga minnakse kallale organiseeritud kuritegevusele, siis tagajärg on see, et sinu kohta mõeldakse igasuguseid asju välja ja visatakse neid politseile ette. Võib olla on tegu samasuguse looga,“ rääkis Savisaar.

Sepa vahistamine, Parbuse ning sihtkapitaliga seonduva puhul on tema sõnul poliitilise tagamaaga. „Seal pole vaja mingeid fakte. Kuriteole kihutamise puhul ei pea ühtegi fakti olema. Kuriteole kihutamises saab süüdistada igaüht, ka teid,“ rääkis Savisaar.

Savisaar ütles, et kui Parbus vahistati, siis rääkisid väljaanded, kui kõrgest linnaametnikust. „Elmar Sepp on üks volikogu liikmest ja valitsevas parteis, kuid mitte enam. Kui asju hakatakse üles puhuma, siis on see märk poliitilisest tagamaast. Ühineksin oma vana kolleegi Koit Pikaroga, kes ütles, et ta väga loodab, mida kapo teeb. Mina loodan samuti. Anname kapole võimaluse teha tööd ja Elmar Sepale võimaluse end kaitsta, küll siis tulemused välja ilmuvad,“ rääkis Savisaar.

„Oleme harjunud juba sellega, et iga kuu enne valimisi vahistatakse mõni keskerakondlane ja viie aasta pärast tunnistatakse moka otsas, et midagi polnud. Viimati oli selline lugu Panoviga ja küll neid tuleb veel. Eks nad muutuvad juba rutiiniks,“ rääkis Savisaar.

„Kui rääkida sihtasutuse ja partei suhetest, siis mina ei tea ühtegi juhtu, kus sihtasutuse kaudu oleks finantseeritud Keskerakonda. Küll tean, et Keskerakond on omalt poolt toetanud ja tellinud sihtasutuselt teenuseid, sest peame õigeks tsentristlike maailmavaadete levikuid ja püüame seda omalt poolt toetada,“ lisas ta.

Savisaar ei avaldanud, mis kellast ta Elmar Sepa kinnipidamisest teada sai. „Tema pole mulle helistanud. Mina helistasin talle küll, kui kuulsin, et mingi lugu on. Paraku tema telefon ei vastanud,“ ütles Savisaar. Ta lisas, et ka tema on viimase kolme kuuga kapoga suhelnud, kuid mitte neil teemadel.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. March 2009, 09:47
Otsi:

Ava täpsem otsing