Almunia veenab Ansipit loobuma kiirest üleminekust eurole

19. märts 2009, 10:49

Bloombergi käsutuses oleva ELi
sisedokumendi kohaselt peab täna Andrus Ansipiga kohtuv ELi rahandusvolinik
Joaquin Almunia Eesti plaani ühineda eurotsooniga juulist 2010 "liiga
ambitsioonikaks".


Peaminister Ansip räägib teemast täna Almuniaga enne ELi liidrite kohtumist. Eesti peaks paluma Euroopa Komisjonilt ja Euroopa Keskpangalt luba viia läbi erakorraline eurokõlbulikkuse hindamine enne selle aasta lõppu.


"Eestil on väga piiratud aeg praktilisteks ettevalmistusteks" kui ta ühineks euroga juulis 2010, seisab dokumendis. Dokument sisaldab "vestlusteemasid" mis ilmestavad skeptitsismi eurole nii kiirele ülemine suhtes," kirjutab Bloomberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. May 2009, 13:03
Otsi:

Ava täpsem otsing