Jaanus Murakas: oleme jõudnud põhja hinna mõttes

06. aprill 2009, 20:56

E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas
ütles, et hinnad on nii kõvasti kukkunud, et on jõutud põhja või vähemalt põhja
lähedale, aga samas ei anna keegi garantiid sellele.

„Arvame täna, et me oleme jõudnud põhja või põhjale lähedale hindade mõttes. Aga siin pole mingit garantiid,“ nentis Murakas. „Eelmise aasta ja selle aasta esimese kvartali tulemused erinevad nagu öö ja päev.“

„Kui me maksime eelmise aasta esimeses kvartalis piimatootjatele 5 krooni piima liitri hinda, siis tänavu maksame 3.35. Protsentuaalselt samamoodi on muutunud kauba väljamüügi hinnad või hullemini,“ rääkis ta olukorrast.

„Terves maailmas on piimandussketoris hinnad esimeses kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kõvasti langenud. Me oleme kaupa müünud, kuid hinnatasemed on võrreldes aastatagusega hoopis teine suurusjärk,“ lisas ta.

„Käibe kukkumine on olnud esimeses kvartalis ca 35%. See oli ootuspärane tulemus, sest hinnatase on sama olnud eelmise aasta lõpust kolmandast, neljandast kvartalist alates,“ sõnas Murakas.

„Prognoosime, et teises kvartalis on ehk olukord stabiliseerunud sellel tasemel. Täna prognoosime nii, kuid homme prognoosime võib olla teistmoodi, kuna tänapäeva maailmas on väga raske pikki prognoose teha,“ nentis ta.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. April 2009, 09:32
Otsi:

Ava täpsem otsing