Vitsur: 1. kvartal kõige hullem ehitajatele ja automüüjatele

06. aprill 2009, 20:12

Majandusteadlane Heido Vitsur ütles, et
esimeses kvartalis tundsid oma nahal majanduslanguse ränka mõju kõige enam
ehitussektor ja automüüjad koos liisingufirmadega.

„Esimene kvartal oli raske. Silmatorkavalt raskemas seisus on ehitussektor ja automüüjad, sest seal on langus kõvasti üle poole, ning siis ka liisingufirmad koos autodega,“ kommenteeris Vitsur esimest kvartalit. Ta lisas, et ülejäänute sektorite puhul on juba raskem vahet teha, kas esimene kvartal oli halb või väga halb. „Momendil pole kusagil tugevaid paranemise märke näha, jääb raskeks. Trendid jätkuvad,“ märkis ta.

„Ma arvan ja loodan, et me oleme põhja ligidal. Nii hullu kukkumist nagu viimased neli kuud olid, ei tule, aga me jääme põhja ligidale. Natuke veel halveneb ilmselt, aga see ei välista, et mõnel võib paremini minna,“ rääkis analüütik. „See sõltub juba ettevõttest – mõnel on head partnerid ja mõnel head tellimused,“ lisas Vitsur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. April 2009, 17:30
Otsi:

Ava täpsem otsing