Uus reisivahendaja Panda Travel trügib turismifirmade ahtale turule

Nadezhda Bersenjova 08. aprill 2009, 00:00

Aasta alguses avas uksed Panda Travel, mille tegevjuht Jekaterina Loktajeva kinnitas, et neil on suured plaanid. "Kõik meie töötajad on varem reisifirmades töötanud, seega on kõigil ka oma väljakujunenud klientuur. Ja äriplaan on hästi läbi mõeldud," kinnitas Loktajeva.

Panda Travel ise reisikorraldamisega ei tegele, vaid vahendab teiste reisibüroode pakette. Küsimusele, kuidas kavatseb uus firma rängas konkurentsis läbi lüüa, vastas tegevdirektor, et nemad konkurentsi ei karda. "Kes oskab tööd teha, see teeb, ja võidukalt tulevad kriisist välja tugevamad."

Loktajeva sõnul pole reisida soovijate arv vähenenud, ainult nüüd kaaluvad kliendid põhjalikumalt, otsivad odavamaid hotelle, küsivad hinnapakkumisi. "Populaarsemad reisisihid on endiselt Türgi ja Kreeka," kinnitas Loktajeva.

TEZ Tour Eesti kommertsjuht Lea Kroonmann kommenteeris kriisist tingitud väikevahendaja teket: "Ma arvan, et neil on ses suhtes lihtsam, et püsikulusid ei ole, saavad teha kõike põlve peal."

Kroonmann ütles, et suuremat summat pakettide vahendamisega ei teeni, aga kui kliendibaas on olemas, elavad nad ära. Tema sõnul on ka TEZ Touril hulgaliselt väikevahendajatest koostööpartnereid.

"Kindlasti on tervitatav inimeste algatusvõime ettevõtjaks hakata," ütles Estraveli juht Anne Samlik ja nentis, et reisibüroo edukas tegevus nõuab suuri investeeringuid. Lisaks on praegu konkurents karm. "Raske on ka vanadel tuntud tegijatel ja pelgalt oma isikliku kliendibaasiga edukat äri üles ei ehita," ütles ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:02
    Otsi:

    Ava täpsem otsing