Ülo Kivine: maksude ajatamine õigustab end praegu

27. aprill 2009, 15:05

Tänases situatsioonis on ettevõtete
raskused tulenenud kõigil majanduslangusest ning seetõttu ma ei pea
õigeks, et maksude ajatamise asemel pankrot valida, ütles Põlva Piim
Tootmine OÜ juhatuse liige Ülo Kivine.

Kivine ei nõustu enda sõnul maksu- ja tolliameti peadirektori väitega, et pankrot on efektiivsem kui maksude ajatamine. "Kui see teema oleks püstitatud kaks aastat tagasi, siis ma oleks olnud maksuameti peadirektoriga nõus. Tänases situatsioonis on olukord pisut teisem ja ettevõtete raskused on tulenenud kõigil koos ühest asjas – majanduslangus," põhjendas ta.

"Antud juhul ma selle väitega enda ettevõtte põhjal nõus olla ei saaks, kas ajatamine või pigem pankrot. Probleemid on erinevad, meie puhul on tegemist hirmsuure laovaruga, teistel ettevõtetel on probleemid teise poole peal," märkis Kivine.

Samuti ei poolda ta maksude ajatamise tingimuste karmistamist. "Ajatamine pole ühepoolne, ettevõte ei saa ise maksuvõlga ajatada. See on äriplaani küsimus, kui ettevõttel on plaan kriisist väljumiseks, siis on see õigustatud," lisas Kivine.

"Ning järelikult maksuamet on selle aktsepteerinud, ma ei näe siin midagi taunitavat. Pigem on see kohusetunnete ja kindluse küsimus, seda on tehtud ka enne," lisas ta.

OÜ-l Põlva Piim Tootmine on tänase seisuga maksehäireregistri andmetel 4 123 037 krooni suurune ajatatud maksuvõlg ning 47 261 kroonine intressivõlg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2009, 15:49
Otsi:

Ava täpsem otsing