Läti tööstustoodang jätkas langust

05. mai 2009, 14:06

Läti tööstustoodang kahanes märtsis 23,4%,
mis on järjestikku juba üheteistkümnes kuu langust.

Veebruaris kahanes tööstustoodang 24,2%, teatas statistikaamet.

Euroopa Komisjoni värske kevadprognoosi järgi ootab Läti majandust tänavu suurim SKP langus Euroopa Liidu riikide seas. Komisjoni prognoosi järgi kahaneb Läti SKP tänavu 13,1%. See on süngem väljavaade kui Läti valitsuse prognoos 12%sest langusest.

Komisjon hoiatas Lätit, et eelarvekärbetega viivitamine võib õõnestada rahvusvaheliste turgude usaldust Läti suhtes ning kärbeteta võib eelarvedefitsiit tänavu käriseda 11,1 protsendile SKPst ja tuleval aastal 13,6%le SKPst.

IMF on peatanud Lätile abilaenu väljamaksed ning ei ole veel ametlikult leppinud Läti taotlusega lubada tänavu eelarvedefitsiidi kasvu 7%le SKPst. Abilaenu tingimuste järgi ei või Läti defitsiit kasvada enam kui 5%le SKPst.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. May 2009, 14:26
Otsi:

Ava täpsem otsing