Masinatööstuse liit: spetsiaalseadmete eksport sujub endiselt

11. mai 2009, 13:57

Vaatamata üldisele majanduslangusele läheb
spetsiaalseadmeid tootvatel masinatööstuse ettevõtetel endiselt hästi, ütles
Eesti Masinatööstuse Liidu arendusdirektor Aleksei Hõbemägi.

"Meil ei ole veel 1. kvartali andmed koos, kuid on ettevõtteid, mil erilist langust näha ei ole," ütles Hõbemägi masinaehitussektori hetkeseisust rääkides. Ta lisas, et eksport sujub neil ettevõtetel, mis tarnivad Lääne-Euroopasse spetsiaalseadmeid.

Samas on käibelangusega ettevõtete seas nii neid firmasid, mis ekspordivad oma toodangu kui ka neid, mis toodavad kohalikule turule. Hõbemägi sõnul sõltub ettevõtte käekäik eelkõige sellest, mis sektorit teenindatakse. Kehvalt läheb näiteks autotööstuse varustajail.

Hõbemägi ütles samas, et laevaehitajatel läks veel möödunud aasta lõpul üsna kenasti ja langustrendi näha polnud. "Arvestades turu üldist seisu üllatav polnud," kommenteeris ta palkade ja käibe vähendamist BLRTs, mis laevaehituse kõrval valmistab ka metallkonstruktsioone.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. May 2009, 14:23
Otsi:

Ava täpsem otsing