Padar hüvitist ei saa, Pihl ja Palo saavad

22. mai 2009, 10:26

Ivari Padari rahandusministri ametist
lahkumise järel taastusid tema volitused riigikogu liikmena, mistõttu vabariigi
valitsuse seaduse järgi tal hüvitise saamise õigust ei teki, teatas
rahandusministeerium.

Eksminister Jüri Pihlile on ettenähtud kuuekuuline hüvitis. Vastavalt seadusele on ametist lahkuva siseministri hüvitis kuue kuu palk, mis on kokku 374 088 krooni, millest peetakse kinni tulumaks. Lisaks Pihlile lõpetatakse lepingud ka kolmel nõunikul – Jarno Lauril, Heiki Järveveerel ja Kadri Josual. Nõunikele hüvitist ei maksta.

Helistades ametist tagandatud rahvastikuministri pressiesindajale Olga Šlõkile teatas viimane, et koos Paloga peab ametist lahkuma ka meeskond. Urve Palo saab hüvitist kuue kuu ametipalga ulatuses, sest tema riigikogusse tema ei lähe, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Ministri nõunikud on tähtaja möödumise tõttu teenistusest vabastatud alates tänasest, 22. maist. Mingit hüvitist nad vabastamisel ei saa, välja arvatud kasutamata puhkuse hüvitamine.

Osa nõunikest võetakse üheks kuuks teenistusse koosseisuväliste ametnikena, et lõpetada pooleliolevad asjad ja valmistada ette ülesannete üleandmine.
Kaks toetavat ametnikku (referent ja sekretär) on teenistusse võetud määramata ajaks ning jäävad hetkel ka teenistusse.

Vabariigi valitsuse seaduse kohaselt on valitsuse liikmel, kes on ametist vabastatud peaministri ettepanekul, õigus saada hüvitist kuue kuu ametipalga ulatuses. Sama seaduse kohaselt hüvitist ei maksta, kui taastuvad ametist vabastatud valitsusliikme volitused riigikogu liikmena. Ivari Padari riigikogu liikme volitused peatusid 4. aprillil 2007, kui temast sai rahandusminister.

Vastavalt Eesti keskmise palgaga seotud ametipalkade maksmise ajutise korralduse seaduse § 1 lg 1 p 2 on ministri ametipalk Eesti keskmise palga ning riigikogu ja presidendi poolt nimetatavate riigiametnike ametipalkade seaduse § 3 nimetatud koefitsendi (5,5) korrutis, kuid mitte suurem kui 2007. aasta Eesti keskmise palga ning nimetatud seaduses sätestatud vastava koefitsiendi korrutis. Eesti keskmine palk 2007. aastal oli on 11 336 ning koefitsendiga korrutades on ministri palgaks 62 348. Seega makstakse ministrile hüvitist 374 088 krooni, s.o kuue kuu ametipalk, millele lisandub kasutamata puhkuse hüvitis, mis on ministritel erinev.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. May 2009, 12:19
Otsi:

Ava täpsem otsing