Pihl rääkis Savisaarega koostööst

22. mai 2009, 13:32

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees,
eile siseministri ametist priiks saanud Jüri Pihl kohtus Keskerakonna juhi
Edgar Savisaarega.

Pihl rääkis Äripäevale, et kohtumisel kõneleti nii Tallinna asjadest kui politiilisest olukorras. "No rääkisime sellest, mis riigis toimub. Poliitilisest olukorrast. Aga peamiselt Tallinna asjadest," sõnas Pihl.

Kas erakonna esimehed arutasid võimalikke muutusi ka valitsusliidus? "No kuidas me saame sellest rääkida, kui kaks koalitsioonipartnerit räägivad praegu läbi Rahvaliiduga," vastas Pihl pärast pausi. "Meie rääkisime ikka koostööst opositsioonierakondade vahel riigikogus. Jutud mingist koalitsioonist ja... See ei ole tõsiseltvõetav, aga kohtuma peab sellegipoolest," lisas ta. Midagi konkreetselt kokku ei lepitud, lisas Pihl.

"Me ei käitu nii nagu Reformierakond, kes pidas separaatläbirääkimisi. Kõigile ei ole võibolla teada, aga kui Andrus Ansipile esitati riigikogus umbusaldus, siis rohelised hääletusnupud polnud veel kustunud, kui Ansip autosse hüppas ja Luuale Villu (Reiljani - toim.) juurde läbirääkimisi pidama tõttas," rääkis Pihl täna ajakirjanike ees, vahendab rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Sotside juht ei öelnud, kelle initsiatiivil tema ja Savisaare kohtumine toimus. "No me pidime paar nädalat tagasi kohtuma, aga siis ei olnud aega. Me kohtusime omavahel. Siin ei saa rääkida mingitest koalitsioonimuutustest. Ikka kohtud ju Keskerakonna inimestega. Räägid, mis Tallinnas toimub, mis riigis toimub, kuidas saaks riigi elu edendada," selgitas Pihl kohtumise tagamaid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. May 2009, 19:24
Otsi:

Ava täpsem otsing