Mikrofirmade koolitustoetus läheb uuel kujul käiku juuni lõpus

26. mai 2009, 11:07

Majandusministeeriumi plaan vähendada
koolitustoetuse määra ja luua spetsiaalsed koolitusosakud mikroettevõtetele võib
jõustuda selle aasta juuni teises pooles ning seejärel ka rakendust leida.

„Majandusministeeriumist saadame määruse välja sel nädalal, koos sellele järgneva kooskõlastusprotsessiga oleme määruse kinnitamise tähtajaks planeerinud juuni kolmanda nädala,“ ütles Äripäevale e-kirjas ministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Kalev Vapper.

„Muudatused on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuses (EASi) ja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis ette valmistatud. Ministeeriumi kava kohaselt jõustub määruse muudatus, mis puudutab nii koolitusosakuid kui ka projekti miinimumsuuruse vähendamist, juunis,“ vastas Äripäevale e-kirjas ka EASi juhatuse esimees Ülari Alamets ning lisas, et seejärel asub EAS programmi rakendama.

Aprillis ütles Alamets Äripäevale, et loodetavasti kavandatud muudatused ja uuendused annavad täiendava positiivse impulsi väikestele ja mikroettevõtetele praeguses keerulises majandusolukorras.

Koolitustoetust saab Alametsa sõnul edaspidi taotleda nii, et ettevõtja valib välja koolituse ja koolitaja, võtab hinnapakkumise, läheb EASi, täidab taotluse, mille siis EAS kas heaks kiidab või tagasi lükkab. „Kui EASilt tuleb positiivne otsus, käib ettevõtja koolitusel ära, saab koolitusfirmalt arve, edastab selle EASile ja EAS maksab summa ära,“ selgitas Äripäevale majandus- ja kommunikatsiooniministeerium. Praegu käib süsteem risti vastupidi ehk ettevõtjal peab endal olema raha, et koolituse eest tasuda ning pärast saab raha EASist tagasi taotleda.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis valmis plaan, mille mitmete tööhõivet ja tööturgu elavdavate meetmete kõrval tahtetakse luua mikroettevõtetele (0-9 töötajaga) ja FIEdele koolitusosakud. Ministeeriumi kinnitusel eeldab mikroettevõtetele koolitusosaku rakendamine määruse „Teadmiste ja oskuste arendamise tingimused ja kord" muutmist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2009, 11:07
Otsi:

Ava täpsem otsing