Jürgen Ligi: jätkame vähemusvalitsusega, kui Rahvaliit loobub koalitsioonist

01. juuni 2009, 19:12

Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi
uskus, kui Rahvaliit peaks siiski koalitsioonileppe vastu hääletama, siis edasi
minnakse vähemusvalitsuses, otsides erinevatele punktidele erinevate erakondade
toetust.

„Siis tuleb leida enamushääli riigikogu saalis,“ vastas Ligi küsimusele, mis siis saab, kui Rahvaliidu volikogu koalitsioonileppe poolt ei hääleta. „Nii või teisiti on peaaegu kõik erakonnad siiski seotud enamike otsustega. Kui ei õnnestu kogu seda komplekti koos hääletada, siis tuleb neid sammhaaval teha. Allakirjutisi on ikkagi olnud nii sotside kui Rahvaliiduga ja IRLiga ka, kuigi nad on kokkuleppest taganenud,“ lisas ta.

Ligil on sellest kahju, et Rahvaliidu juhatus volikogule taolise ettepaneku tegi. "Eks eneseuhkus võitis," arvas ta. „Kui koalitsiooni läbirääkimistele kutsuv pool neid meedia kaudu stabiilselt solvab, siis ei tõota see koostöö ka laabuvat,“ ütles Ligi, pidades silmas IRLi esimehe Mart Laari solvanguid Rahvaliidu aadressil.

Vaatamata sellele, mis poliitilisi mänge mängitakse, tuleb otsused Ligi sõnul ära teha, sest eelarveliste ja riigirahanduslike otsustega on väga kiire. „Nendega tuleb edasi minna,“ toonitas ta.

„Mul on kole kahju, kui jäävad lubatud õiged otsused raskel ajal tegemata. Meie erakond igatahes pingutab selle nimel edasi. Mingeid selliseid käega löömise šansse ei ole,“ kinnitas ta.

Samuti oli Ligil kahju sellest, et Mart Laaril ei ole oma erakonna toetust. „Meil on sellest väga kahju. Kui tal seda toetust ei ole, siis vähemalt konkreetsetele otsustele loodetavasti erakonna poolt on, mis me nendega oleme kokku pannud,“ lootis ta.

„Veelkord kahetsen, et IRLil ei ole koostööd oma esimehega, kes põhimõtteliselt kutsus Rahvaliidu läbirääkimistele, kes ikkagi päevi ja tunde laua taga istus, läbi rääkis ja kokku leppis,“ rääkis Ligi.

Hetkel peaksid nii IRLi kui Rahvaliidu volikogud hääletama koalitsioonilepet. Samas tegi Eestimaa Rahvaliidu juhatus volikogule ettepaneku mitte jätkata koalitsioonikõnelusi.

Jälgi sündmusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. June 2009, 20:23
Otsi:

Ava täpsem otsing