Politsei võttis Toompea meeleavaldajailt plakateid

03. juuni 2009, 14:47

Politseinikud korjasid paarilt
meeleavaldajalt Toompeal ära venekeelseid plakateid ning viisid need oma bussi.
Kohalolev rahvas suhtus sellesse rahumeelselt.

Ametiühingute organiseeritud meeleavaldus Toompea lossi ees on kokku toonud üle tuhande inimese. Väljakul rahva seas on palju keskerakonna ja sotside liikmeist riigikogulasi, samuti mõni üksik rahvaliitlane. Valitsusparteide IRLi ja Reformierakonna poliitikuid meeleavaldusel näha pole.

Küll kinnitas IRLi liikmest majandus- ja kommunikatsiooniminister pärast meeleavalduse algust Toompea lossist lahkudes, et tuleb pärast tagasi väljakul protestivate inimestega rääkima. Kell kolm oligi Parts Toompeal tagasi ning asus ajakirjanikele intervjuusid andma. Kümme minutit pärast kella kolme ronis Parts esimese ministrina väiksele lavale ning asus kohalolijaile kõnet pidama. Kuigi talle hüüti sageli vahele, pidas Parts oma viieminutilise kõne ajal vapralt vastu.

Ametiühingute rahvakogunemisel on täna kõlanud nii eesti- kui venekeelsed kõned. Teiste seas pidas kõnet roheliste esindaja riigikogus Valdur Lahtvee. Väljakul rahva seas käib ringi ka pronksiööde "kangelane" Dmitri Linter.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. June 2009, 15:27
Otsi:

Ava täpsem otsing