Läti kokkuhoiukava võib kaasa tuua haiglate sulgemise

06. juuni 2009, 10:28

Läti eelarvekärped ähvardavad kaasa tuua
koolide ja haiglate sulgemise ning politseinike vallandamise, kuid riigieelarve
puudujääk on ponnistustele vaatamata ikkagi hiiglaslikult suur, kirjutas portaal
e24.ee.

Hariduses, tervishoius ja sisejulgeolekus on löögi all ligi 10 000 töökohta. Läti valitsusametnikud räägivad viimasel ajal sellest, et haiglate ülalpidamise asemel tuleb hakata arendama haigete kodus põetamise süsteemi.

Läti rahandusministeeriumi koostatud kärpeplaan näeb ette, et tervishoiukulude kokkuhoid tuleb 35 miljonit latti. Valitsus plaanib koondada politseinikke, nii et palgakulu oleks eeloleval poolaastal 1,3 miljonit latti väiksem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. June 2009, 10:28
Otsi:

Ava täpsem otsing