Läti likvideerib riikliku turvastruktuuri Apsardze

29. aprill 2009, 17:13

Läti siseminister Linda Murniece andis
politseijuhile käsu panna kuu ajaga kokku politsei koosseisus oleva riikliku
turvastruktuuri Apsardze likvideerimise kava, kirjutas rus.db.lv.

Väljaande hinnangul raputab selline samm kogu Lätit, sest Apsardze ja Falck Apsargsi käes on 80% turvateenuste turust, ülejäänud jaguneb 250 väikefirma vahel. Murniece võttis Apsardze likvideerimise otsuse vastu pärast riigikontrolli auditit ja põhjendas seda riigi sooviga loobuda kõrvaltegevustest.

Portaali pribalt.info andmetel arutati Apsardze laialisaatmist juba 2000. aastal, kuid toona leiti, et koondamistasude ja leppetrahvide maksmine oleks riigile liialt kulukas.

Hariduselt on praegune Läti siseminister Linda Murniece ajakirjanik. Kuna Murniece töötas pikka aega siseministeeriumi pressikeskuses, peab ta ennast eelkõige politseinikuks, avab portaal peoples.ru toimuva tagamaid.

Eelmisel nädalal kirjutas Dienas Bizness, et majanduskriisis Lätit ähvardab mitte üksnes sotsiaalne, vaid ka kriminaalne kriis. Kriminalist Andreis Vilks rääkis lehele, et teooria kohaselt muutub praegusega sarnastel pöördelistel ja rasketel aegadel kriminaalse tee valik inimeste meelest ratsionaalseks.

Vilks tõi paralleeli möödunud sajandi 20ndate ja 30ndate aastatega, kui USA elas üle suurt majanduslangust ja organiseeritud kuritegevus võttis võimust. Vilks lisas, et aasta jooksul sooritatakse Lätis üle 50 000 kuriteo ja varguste ning röövide osakaal hakkab kasvama. Tõenäoliselt kasvab ka tööturutoetuste väljapetmise, maksupettuste ja vägivaldsete isikuvastaste kuritegude arv.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. June 2009, 10:28
Otsi:

Ava täpsem otsing