Enne streiki peaks põhjalikult kompromissi otsima

16. juuni 2009, 09:40

Tööõigusbüroo Labour Consulting Partneri
arendusjuhi Herdis Ojasu arvates peavad töötajad saama streigiga oma meelsust
väljendada, aga enne peab olema üritatud kokkulepet leida.

"Jah, mina lubaksin oma ettevõtte töötajatel streikida, kuid seda eeldusel, et kui streik puudutab konkreetselt minu ettevõtet, siis on minuga eelnevalt pikalt ja põhjalikult ümarlaua taga istutud ning üritatud mingitki kompromissi saavutada," vastas Tööõigusbüroo Labour Consulting Partneri arendusjuht Herdis Ojasu küsimusele, kas ta lubaks oma ettevõtte töötajatel streikida.

"Olen seda meelt, et juhul kui streik on töötajate ainus võimalus oma meelsust või seisukohti seaduslikult avaldada, siis peavad nad seda teha saama," ütles Ojasu.

Tema sõnul on üldine protest ka aktsepteeritav, kui seda tehakse isiklike, sügavate veendumuste ja õiguste kaitseks. "Lubaksin töötajail streikida, kuna muud võimalust neil oma seisukohti seaduslikult presenteerida ma ei näe," lisas ta.

"Seega, töötajaid puudutavate kärbete, kokkulepitud tingimuste ühepoolse muutmise ja muude nende igapäevaelu õiguste rikkumise vastu ning seadusega reguleeritud alustel võivad minu töötajad streikida küll," võttis Ojasu oma seisukoha kokku.


Tallinki töötajate streik 2008. aasta suvel Tallinki töötajate streik 2008. aasta suvel

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2009, 15:24
Otsi:

Ava täpsem otsing