Liive: tegime kõigi aegade parima tulemuse!

25. juuni 2009, 16:37

Eesti Energia (EE) juht Sandor Liive
on ettevõtte eelmise aasta tulemusi kommenteerides kuuldavalt rahul ning hindab
ettevõtte tulemusi kõigi aegade parimaks.

„Jäime tulemustega väga rahule, kõigi aegade parimad tulemused,“ kommenteeris ettevõtte juht Sandor Liive.

„Kui vaatame puhtalt äritegevust, siis on väga hea tulemused. Me hakkasime jõuliselt kulusid kokku hoidma juba eelmise aasta aprillist. Aasta tagasi võtsime endale eesmärgi 500 mln kokku hoida, 430 hoidsime kokku. Sama ajal õnnestus meil kõigis tulugruppides tulusid kasvatada. See tagas meile suure kasumi 1,4 mld,“ lausus Liive, kelle sõnul tuli enamus kasumi kasvust mittereguleeritud ärist.

„Kui meie kliendid Eestis vaatavad kasuminumbrit, siis nad ehmatavad võib-olla ära, aga see tuli puhtalt avatud turult, ehk siis müük Põhjamaadesse, ka Lätisse ja ka ka põlevkiviõliga seotud teemad,“ märkis Liive.

Lõppev majandusaasta oli vaatamata majanduskriisile Liive arvates Eesti Energiale väga hea. Majandusaasta teises pooles hakkasid ettevõttel müügimahud küll kukkuma.

Dividende maksab Eesti Energia sel aastal kokku 324 miljonit. Dividendide maksmise tähtaega Liive ei täpsustanud ning teatas, et selle kalendriaasta jooksul tehakse ära.

2009. aasta võimalikke tulemusi kommenteerides jäi Liive ettevaatlikuks. „Selge on see, et majanduskliima on hoopis teine, mis eelmisel aastal. Meie kodumaine müük kukub. Samas oleme teist aastat järjest tõmmanud ka püsikulusid kokku, tahame sel aastal kulusid pool miljardit kokku tõmmata (EE püsikulude maht on 3 mld krooni) ja me üritame kasumlikkust hoida. Meil on seda vaja, et tagada piisav laenuvõime,“ märkis suurettevõtte juht.

Liive arvates majandustulemused sellel aastal kindlasti ei parane, vaid vähenevad.

Majandus-ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts jäi tänast kohtumist Sandor Liivega kommenteerides napisõnaliseks. „Üldkoosolekul kinnitati majandusaasta aruanne ning arutati Eesti Energia tulevikuplaane. Majandusaastad on erinevad ja samuti tulemused. Eesti Energial on ees väga suured väljakutsed ja olulised investeeringud ja meie ainuke variant on need vastu võtta,” kommenteeris minister.

Eesti Energia kontserni möödunud majandusaasta puhaskasum oli 1,4 mld krooni.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2009, 17:12
Otsi:

Ava täpsem otsing