BÖRS: toorainekompaniid veavad Euroopas tõusu

26. juuni 2009, 12:31

Euroopas valitseb täna investorite seas
tõusumeeleolu.

„Oleme taas tõusmas, kuid see on nagu kõndimine väga õhukesel jääl,“ ütles Bloombergile Robeco Asset Managementi fondijuht Yves Maillot. „Investorid ootavad uusi makronäitajaid ja ettevõtete teise kvartali tulemusi.“

Kazakhmysi, Lonmini ja Xstrata aktsiad tõusid igaüks vähemalt kolm protsenti, kuna vase, nikli ja tina hinnad tõusid Londonis. Anglo Americani aktsia hind tõusis, kuna Barclaysi analüütikud soovitasid aktsiat osta.

Kasahstani suurima vasekaevandaja, Kazakhmysi, aktsia hind tõusis 3,5 protsenti, 646,5 pennile. Maailma nr. 3 plaatinatootja Lonmini aktsia hind tõusis kolm protsenti, 1223 pennile. Xstrata aktsia kerkis 3,4 protsenti, 691,8 pennile.

Anglo Americani aktsia hind tõusis 1855,5 pennile.

Suurbritannia aktsiaturg tõusis ühe protsendi, Prantsusmaa 0,7 protsenti ja Saksamaa 1,1 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. June 2009, 12:31
Otsi:

Ava täpsem otsing