LHV: Telekomi tulemus nõrk, dividendid alla

23. juuli 2009, 16:35

LHV täna avaldatud kommentaarist Eesti
Telekomi majandustulemustele võib muuhulgas lugeda, et hoolimata ootustele
alla jäänud numbritest peetakse aktsiat pikemas perspektiivis siiski huvitavaks
ostukandidaadiks.

LHV analüütik Kristo Oidermaa märkis kommentaaris, et Tallinna suurim börsikontsern näitas järjekordset nõrkade tulemustega kvartalit, sest nii ettevõte käive kui kasum jäid analüüsimaja prognoosidele alla. Käive tuli 5,7% väiksem ja kasum enne tulumaksu 3,4% madalam kui LHV ootas.

Sellegipoolest on analüütiku hinnangul Eesti Telekomi hinnatasemele viitavad suhtarvud madalamad kui telekomiettevõtete keskmine, mistõttu säilitati ka "akumuleeri" soovitus. Samas tuuakse kommentaaris välja Leedu Telekom ehk TEO, mille aktsia kaupleb Eesti Telekomi aktsiast "oluliselt madalamatel hinnatasemetel."

LHV alandas ka Eesti Telekomi käesoleva aasta eest makstavate dividendide prognoosi 0,58 eurole ehk 9,1 kroonile aktsia kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. July 2009, 16:35
Otsi:

Ava täpsem otsing