• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtete nõustaja enda ärid kõrbevad

  Kahasse Peeter Võrgu ja ta naise Jana Võrgu haldusettevõttele kuuluvad vinoteek Wine Lounge ja juhtimiskonsultatsioonide firma PW Partners on üüripindadelt võlgade tõttu välja kolinud ning tõsistes makseraskustes, vinoteeki haldaval ettevõttel Grape GR on ka pankrotiavaldus sisse antud. Pärnus asuv Võrkude enamusosalusega spordiklubi töötab veel mitmesajatuhandelisest maksuvõlast hoolimata. Lisaks on probleeme töötajatele palkade maksmisega.
  "Ühel hetkel ei makstud enam palka välja. Siis pidin iseenda arvutit kasutama hakkama. Lõpus toimus töö virtuaalses keskkonnas, kuna Võrgu ärid olid büroodest võlgnevuste tõttu välja tõstetud," räägib endine Võrgu alluv, kelle nimi on Äripäevale teada. Sarnast juttu kuuleb ka teistelt Peeter Võrgu juurest lahkunud töötajatelt.
  Võrk ütles nende süüdistuste peale, et teda üritatakse näidata ainsa kurja juurena. "Üks inimene ei vastuta kõikide asjade eest. On olemas ka juhid ja töötajad, kes vastutavad iga päeva eest," ütles Võrk, väites, et osales ettevõtete juhtimisel vaid strateegilisel tasemel.
  Viimasel ajal nõustab Võrk juhtimiskonsultatsioonide kõrval ettevõtteid ka saneerimise ajal.
  Äripäeva käsutuses on dokumendid, mille järgi on Peeter Võrgule kuuluvates firmades jäänud palk välja maksmata ajani, kuni töötaja lahkub. Kui töötaja polnud enne uue töölepingu seaduse jõustumist mitmekuulise palga hilinemisega päri ja soovis lahkuda, siis sõlmis Peeter Võrk või mõni teine ettevõtte esindaja töötajaga pooltevahelise kokkuleppe, millega tööandja maksab töötajale lisaks välja maksmata palgale kompensatsiooniks ühe kuu palga.
  Tegelikult oleks tulnud vana töölepingu seaduse järgi tööandjapoolse rikkumise korral välja maksta kahe kuu palk ja selline kokkulepe pole püsiv, kui töötaja kokkuleppest taganeb ja töövaidluskomisjoni poole pöördub.
  Võrk kommenteeris, et see on keeruline juriidiline vaidlus, mida ei saa ühekülgselt võtta.
  Üüripindadelt kolisime ära, et raskel ajal kulusid kokku tõmmata. Ma arvan, et konsultatsioonifirmaga tuleme veel raskustest välja, oleme kõvasti optimeerinud. Restorani pankrotiavalduse esitasime selle endise juhi juhtimisvigade ja inimeste tarbimisharjumiste muutumise tõttu.
  Teisi minu osalusega ettevõtteid, vinoteeki Grape GR ja spordiklubi Deltasport pole ma ka juhtinud. Kuigi ma olen PW Partnerite juhatuse liige ja kodulehel selle ettevõtte juht, pole ma seda mitu aastat juhtinud.
  Mina olen osalenud ainult nende ettevõtete strateegilises juhtimises. Kahjuks pole aga neid ettevõtteid alati juhitud nii, kuidas üks juht peaks juhtima. Minu süü on olnud selles, et me oleme valesid juhte valinud.
  Ma olen olnud ainult haldusfirma Aardeke juht, teistes firmades oman kaudset osalust. Tõsi, Aardekeses on tehtud vigu, aga palju on ka majanduskeskkonna süü.
  Jah, ma arvan, et juhtimiskonsultant peab oskama juhtida. Samas arvan, et kui praegu ringi vaadata, siis on raskustes ettevõtteid ikka väga palju.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.