Sportlandi saatus selgub kuu lõpus

Piret Reiljan 15. september 2009, 11:34

Sportlandis ja Swedbankis käib
septembri lõpuni kibe töö Sportlandi hapuks läinud võlakirjade
restruktureerimiseks, praktiliselt kogu 50-miljoniline emissioon istub Swedbank
Private Dept fondis ning pisut ka pensionifondides.

Sportland International Group emiteeris 50 miljoni krooni eest võlakirju mullu 1. septembril, emissiooni korraldaja ja makseagent on Gild Financial Advisory Services. Tähtajaks seati tänavu 28. august. Nüüd on võlakirjade tähtaega pikendatud septembri lõpuni, mil Swedbank ja Sportland peavad jõudma kokkuleppele edasise osas.

"Sportlandi võlakiri on pikendatud septembri lõpuni. Selleks ajaks valmistatakse ette uut struktuuri, mille detaile ei ole võimalik hetkel veel kommenteerida," sõnas Swedbanki pensionifondide juht Jelena Fedotova. Panga kohustuslikes pensionifondides K1, K2 ja K3 on Sportlandi võlakirju umbes 4 miljoni krooni eest.

45 miljoni krooni eest on Sportlandi võlakirju soetanud Swedbank Private Debt võlakirjafond, mille viimase poole aasta tootlus on 20 protsendiga miinuses. Sportlandi võlakirju hindas fond tänavu esimese poolaasta lõpus alla vaid kolme miljoni võrra - 42 miljonile kroonile. Fondijuht Peeter Piho teatas pressiesindaja vahendusel, et ei saa enne septembri lõppu Sportlandi teemat kommenteerida.

Sportland International Group pole siiani esitanud enda 2008. aasta aruannet. 2007. aasta aruande järgi oli ettevõttel lühiajalisi kohustusi ligi 900 miljoni krooni eest (peamiselt võlad tarnijatele ning võlakirjad ja laenud), pikaajalisi kohustusi ligi 100 miljonit.

Ettevõtte tütarfirma Sportland Eesti AS õlul lasub praegu maksu- ja tolliameti andmetel enam kui 6 miljoni krooni suurune maksuvõlg, sellest ligi 3 miljonit on ajatatud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. September 2009, 14:20
Otsi:

Ava täpsem otsing