Enriko Aav: korruptsiooni risk on alati kõrge

01. oktoober 2009, 21:39

Madal palk otseselt korruptsioonijuhte ei
kasvata, kuna kõik meie tegevused on seotud rahaga, on see risk aga
alati, sõnas maksuameti peadirektor Enriko Aav.

Aav tõdes, et riigikontrolli väidetega saab nõustuda, et mullu oli maksuvõlgade käsitlemine ebatõhus. "Kuid nõustuda ei saa sellega, et olukord on ebatõus ka tänavu. Meile on oluline säilitada ettevõtjate võime tegutseda ka edaspidi. Siin on meie ja riigikontrolli arusaamade lahknevus," lisas ta.

"Me pole leebed, see dilemma on kogu aeg. Tuleb lähtuda objektiivsetest majandusoludest ning leida vastavalt situatsioonile õige meede - see on meie eesmärk," rääkis Aav.

Ta märkis, et maksuajatamine pole sissenõudest loobumine. "Ajatamine on kooskõlas maailma parima praktikaga majandusraskuste ajal. Leevendades režiimi, jätame hoiaku, et makse makstakse, mitte ei minda varimajandusse." Aav lisas, et 1/3 maksudest nad ei ajata.

Aav tõdes, et elektroonilise võlahalduskeskkonna puudumine oli suur probleem. "Enne tehti tööd käsitsi ning see oli ebaefektiivne. Tuleva aasta algusest läheb töösse programmi teine etapp, iga asi on parandamise staadiumis."

Maksuameti peadirektor tõdes, et eelarve kärbete tõttu pole võimalik palgafondi suurendada. "Täna on siiski olukord selline, et maksame vähem palka, aga nõuame rohkem tööd. Koondada ei saa, peame hoopis palgafonde vähendama."

Samas ei arva Aav, et see otseselt korruptsiooni juhte võib kasvatada. "Korruptsiooni risk on väga kõrge, kuna kõik tegevused on seotud rahaga. Viimasel ajal pole juhte olnud, kuid risk on alati ja halbadel aegadel suurem," ütles Aav.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. October 2009, 21:49
Otsi:

Ava täpsem otsing