Reisifirma: Jaanus Mutli ei käinud reisil

Koit Brinkmann 07. oktoober 2009, 17:04

Reisifirma Horizon Traveli kinnitusel ei
käinud Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli soojamaareisil, mille eest maksti
osaliselt farmaatsiatehase antud kinkekaardiga.

Vahetult enne sõitu tühistas Mutli reisile mineku ning tema asemel lendas koos abilinnapea elukaaslase Ingrid Saarega päikesereisile Merle Saar – selline info saabus kohtu päringu peale Horizon Travelist, kelle reisi Domina World Travel kahe aasta eest Mutlile müüs.

Abilinnapea pangakontolt laekus enne reisi Domina World Travelile kokku 16 885 krooni ning lisaks maksti reisifirma esinduses sama reisi eest Tallinna Farmaatsiatehase poolt ostetud 10 000 kroonise kinkekaardiga.

Et välja selgitada, kes kinkekaardiga maksis, kutsub kohus järgmisel istungil tunnistajapinki reisifirma klienditeenindaja.

Mutli esindaja vandeadvokaat Urmas Ustav taotles, et kohus küsiks piirivalvelt, kas abilinnapea on käinud perioodil 20-27. november 2007.a Eestist väljas. Samuti päriks kohus Tallinna linnakantseleist ning linnavolikogu kantseleist, kas Mutli on nimetatud perioodil osalenud istungitel.

Eelmisel nädalal toimunud esimese istungi järel ütles Mutli, et ta pole õigusrikkumist toime pannud ning ka politsei eksib.

Põhja politseiprefektuur koostas juuli lõpus väärteomenetluse otsuse, millega määrati abilinnapeale 9000 krooni suurune trahv korruptsioonivastase seaduse rikkumise eest. Mutli vaidlustas otsuse kohtus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. October 2009, 14:39
Otsi:

Ava täpsem otsing