Londoni lennujaam Gatwick müüdi maha

21. oktoober 2009, 21:00

Suurbritannia kompanii BAA teatas täna
ametlikult, et nõustus müüma Londoni suuruselt teise lennujaama Gatwicki 1,5
miljardi naela (25,7 miljardi krooni) eest Global Infrastructure Partnersi
kontrolli all olevale kompaniile, edastas RIA Novosti.


Suurbritannias seitset lennujaama omav BAA pidi Gatwiki müüki panema aasta tagasi Briti konkurentsikomitee Competition Commission nõudel, kes soovitas BAA-l müüa oma kaks kolmest Londoni lennujaamast. Konkurentsikomitee jõudis sellisele järeldusele, sest lennuvälja töö kohta laekus väga palju kriitikat nii võimude kui ka reisijate poolt.
Algul küsiti lennuvälja eest 1,8 miljardit naela. Gatwicki lennujaama ostu vastu tundsid suurt huvi Manchesteri lennujaama omanikud, üks lennujaamade omanik Austraaliast ja Saksamaalt, samuti Briti lennufirma Virgin Atlantic.
Gatwick on üks Euroopa tähtsamaid lennuväravaid, 2007. aastal läbis lennujaama 35 miljonit reisijat.
BAA juhib Londoni lennuvälju Heahtrow, Gatwick ja Stansted, samuti Glasgow, Edinburghi, Aberdeeni ja Southamptoni lennuvälju Suurbritannias, tal on osalused USA, Itaalia ja Ungari lennuväljades. Alates 2006. aastast kontrollib BAA-d Hispaania ehituskompanii Ferrovial.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. October 2009, 21:05
Otsi:

Ava täpsem otsing