Küüt: ajalehes avaldatu alusel võib algatada kriminaalmenetluse

27. oktoober 2009, 10:16

Kriminaalmenetluse ajendiks võib olla
ajakirjanduses ilmunud kuriteole viitav teave, ütles politseiameti peadirektor
Raivo Küüt nn Rahumägi-Antropovi juhtumit kommenteerides.

"Õiguskaitseorganite edasiste käikude osas annab vastuse Riigiprokuratuur," lisas ta.

Äripäev küsis Küüdilt, kuidas ta käituks, kui keegi üritaks teda või tema peret šantažeerida või ähvardada? Kas ta pöörduks politseisse, prokuratuuri või räägiks sellest mõnele Eesti ajakirjandusväljaandele?

"Kõigil inimestel on õigus seaduse kaitsele. Kui inimesed ei suuda omavahelisi tsiviilõiguslikke küsimusi lahendada, siis tuleks pöörduda tsiviilkohtusse. Kui kellegi suhtes on toime pandud ükskõik, milline kuritegu või nad tunnevad end ohus olevat, siis on õiguskaitseorganid kindlasti abiks. Minu usaldus Eesti õiguskaitseorganite vastu on täielik ning teatan igast süüteost, sõltumata sellest, kas olen kannatanu või juhtun seda vaid pealt nägema," sõnas Küüt.

Pärast reedel ilmunud artiklit küsis Äripäev Küüdilt, kas peaks algatama kriminaalasja, et tuua selgust Reformierakonna liikmete ümber puhkenud rahastamisjuhtumisse. Politseiameti peadirektor vastas toona: Kriminaalasja algatada!? Mispärast? Sellepärast, et kuskil midagi kirjutati!? Ma ei ole seda artiklit lugenudki! Ma ei tea, milles üldse probleem on!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2009, 14:00
Otsi:

Ava täpsem otsing