Swedbank: Tallinki aktsia on soodne ostuvõimalus

27. oktoober 2009, 09:13

Tallinki tulemused ületasid Swedbanki
ootusi, kinnitas panga analüütik Marko Daljajev Tallink Grupi eile avaldatud
tulemusi kommenteerides.

"Neljanda kvartali 496 miljoni kroonise kasumi tõid suurenenud tulud reisijatega seotud segmentidest ja kulude kokkuhoid," märkis Daljajev ning lisas, et esimest korda nelja viimase kvartali jooksul suutis ettevõte kasvatada kasumit reisija kohta reisijatega seotud äriliinides. "Samal aja suudeti teenindada suurenenud arv reisijaid ära väiksemate kuludega," tõi analüütik välja Tallinki tugevusi.

Kahtluse, kas korralik kasum võib olla seotud mõne väikese raamatupidamistrikiga, lükkas Daljajev ümber. "Tallinki viimase kvartali rahavood äritegevusest olid kõigi aegade suurimad ulatudes 1,2 miljardi kroonini. Selle tulemusena paranes ettevõtte laenu teenindamise võime oluliselt," täheldas ta.

Makromajanduslik olukord Tallinki põhiturgudel on Daljajevi hinnangul näitamas paranemise märke, ning ettevõtte kulubaas on kohanenud nõrgemate majandustingimustega. "Vaatamata sellele, et järgnevate kvartalite tulemused ei pruugi sesoonsusest tingituna tuua tugevaid tulemusi, on meie hinnangul ettevõttega seotud riskid vähenenud ning näeme hetkel aktsiasse soodsat sisenemiskohta," soovitas Swedbanki analüütik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2009, 12:11
Otsi:

Ava täpsem otsing