Ettevõtja: kas pankade trahvimise teemat peaks täna üldse arutama

31. oktoober 2009, 14:10

Pankade ja juriidiliste isikute
trahvimäärad on ebaproportsionaalsed, kuid mina trahvimäärade tõstmist ei
poolda, ütles eile Äripäevale Pindi Kinnisvara juhatuse esimees Kalev
Roosiväli ning küsis, kas peaksime üldse sellisest teemast tänases
majandusolukorras rääkima.

"Kui pankade ja juriidiliste isikute trahvimäärasid võrrelda, siis need on ebaproportsionaalsed, arvestades äriühingute jõukuse taset. Trahvi maksimumsuurus võiks olla juriidiliste isikute vastu väiksem, samamoodi nagu see on pankade vastu," rääkis Pindi Kinnisvara juhatuse esimees, kelle sõnul peaks see suhe olema äriühingute, kliendi ja teenuse osutajate vahel selline, et soovitakse omavahel mõistlikku suhet ja kokkulepet saavutada.

"Tänases majanduskeskkonnas on trahvimine üldse selline teema, et oluline on majanduse toimimine ja see, et ettevõtted suudaksid oma põhikohustusi täita. Tekib küsimus, kas see teema on täna üldse õigustatud," tõstatas Roosiväli küsimuse.

Temal enda sõnul pankade vastu mingit pahameelt ei ole ning ta leiab, et trahvimäärasid ei peaks tõstma. Roosiväli rääkis omast kogemusest, et kui korrektselt kohustusi täita, nagu nemad, on võimalik pankadega läbirääkimisi pidada ja kokkuleppeid saavutada.

Äripäev küsis eile, kas pankade trahvimäärasid peaks tõstma, kuna neljapäeval aripaev.ee-le online-intervjuu andnud finantsinspektsiooni juht Raul Malmstein ütles, et karistusseaduse alusel saab juriidilisele isikule mõista kuni 250 miljoni kroonise rahalise karistuse, kuid sarnane regulatsioon võiks kehtida ka finantssektori väärtegude puhul. "Finantsinspektsioon on seisukohal, et finantssektoris oleks mõistlik kohaldada oluliselt kõrgemaid trahvimäärasid," lisas Malmstein.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. October 2009, 14:33
Otsi:

Ava täpsem otsing