Harju Elektri käive jäi Swedi ootustele alla

05. november 2009, 12:56

Harju Elektri kolmanda kvartali tulemused
jäid käibe kohapealt Swedbanki ootustele alla, kuigi tervikuna olid tulemused
enam-vähem ootuspärased, märkis panga analüütik Risto Hunt.

Harju Elektri kvartali kogukäive ulatus 7,7 miljoni euroni, mis tähendab pea 47protsendilist kukkumist. Segmentide lõikes piirdus tootmisdivisjoni käive 27 miljoni euroga, samas kui pank eeldas 31,3 miljoni euro suurust käivet.

"Prognoosi andmise hetkel ei oodanud me ehitussegmendi nii järsku kukkumist (Harju Elektri tootmisdivisjon on tugevas korrelatsioonis ehitussektoriga), mis on peamine põhjus prognoosi ja tegelike tulemuste nii suureks erinevuseks," märkis Hunt. Kinnisvarasegmendi käive oli 1,8 miljoni euroga siiski ootuspärane, täheldas ta.

Kasumlikkuse kohapealt viis Harju Elekter läbi igati õnnestunud kuludekärpe.

Veidi enam kui 37protsendiline langus EBITDAs oli väiksem, kui langus müügis, mistõttu kasvas EBITDA marginaal aastataguselt 7,7 protsendilt 9,1 protsendile.

"Siiski nägime väikest tõusu amortisatsioonikuludes, mis põhjustasid omakorda 0,7protsendilise languse tegevuskasumi marginaalis," nentis Hunt. "Kuigi ettevõte on ka keerulistes majandustingimustes ilusti hakkama saanud, on meie aktsiasoovitus esialgu "ülevaatamisel"," märkis analüütik ning lisas, et tublide tulemuste hulka peaks kindlasti lugema ka mitte ühegi kvartalikahjumi teatamise alates 2007. aasta esimesest kvartalist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. November 2009, 18:22
Otsi:

Ava täpsem otsing