Üks küsimus: Kas töötaja palkamisel on tema puue, nahavärv jms oluline?

ÄP 26. november 2009, 00:00

Are Veski, Onninen ASi tegevjuht
Põhimõte, et ettevõttes oleks eripalgelised töötajad, on normaalne ja kaasaegne lähenemine. Olulisem on, et inimese erialane kompetentsus oleks sobiv ja piisav. Ta peab olema võimeline aktsepteerima ettevõtte väärtusi ja organisatsiooni kultuuri.

Tähtis on ka tema sobivus kollektiivi. Selle all ma ei mõtle, et inimene peaks muganduma kollektiivi, vaid et ta annaks oma eripära ja omadustega lisaväärtust, samas mitte organisatsiooni kui tervikut uppi lüües.

Anu-Hallik Jürgenstein, BLRT Grupi avalike suhete juht
Et oleksime aktsepteeritud ja mõistetavad, on meie huvides kaasata võimalikult erinevaid inimesi, kes rikastavad üksteist. BLRT väärtustab eelkõige inimese suhtumist ja mentaliteeti, mitte näiteks rahvuslikku aspekti. Ka kollektiivis jooksevad erisused pigem põlvkondade ehk mentaliteedi piire, mitte rahvuslikke piire mööda. Üldine reaalsus kipub aga olema sallimatu ja ignoreeriv, selles suhtes on pikk tee veel käia.

Teatud tööde puhul tuleb arvestada ka reaalsete nõuetega, näiteks füüsiliselt väga rasket tööd ei ole kõik inimesed võimelised tegema.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 18:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing