Seagripp toob ravimifirmale üle 30 miljardi

Anu Jõgi 30. november 2009, 10:49

Gripiravimit Tamiflu valmistav Roche arvestab sel aastal ravimi müügimahuks üle 30 miljardi Eesti krooni, kirjutab Tekniikka & Talous.

Tamiflu on kümmekond aastat vana ravim, aga H1N1-viirusest tuleneva nn seagripi puhang on selle müüki plahvatuslikult suurendanud. Roche ennustab Tamiflu müügi neljakordistumist sel aastal.

Selle aasta kolmandas kvartalis müüdi Tamiflud peaaegu kümme korda suuremas mahus kui aasta tagasi.

Ka seagripivaktsiini tootja GlaxoSmithKline näitab priskeid kasvunumbreid. Pandemrixi vaktsiini on firmalt tellitud juba 440 miljonit annust. Ettevõte ennustab, et selle vaktsiini müüks võib puhtalt selle kvartali jooksul ulatuda üle 18 miljardi Eesti krooni. Soome tellitud üks vaktsiiniannus maksab 109 krooni, lisab väljaanne.

Glaxo valmistab ka ravimit Relenza, mida kasutatakse nagu Tamiflud seagripi raviks. Relenza müük on sel aastal kümnekordistunud. Müügimahult jääb see siiski Tamiflule kõvasti alla. Seda müüdi kolmandas kvartalis 7,8 miljardi Eesti krooni eest.

Seagripp on elavdanud ka desinfitseerimisvahendite äri. Ravimimüügiga võrreldes liigub siin aga väike raha. Kui Soomes desinfitseerimisvahendite müük näiteks kahekordistuks, siis tähendaks see 30 miljoni krooni suurust aastamüüki.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. December 2009, 21:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing