Trelleborgi laienemine loob 300 töökohta

ÄP 11. detsember 2009, 00:00

Valitsus kiitis eile heaks Kuressaares asuva kinnistu koormamise 30 aastaks hoonestusõigusega kummi- ja metallidetaile tootva OÜ Trelleborg Industrial Products Estonia kasuks. Kinnistu turuhind on Pindi Kinnisvara hindamisakti järgi 900 000 krooni ning hoonestusõiguse aastatasu 36 000 krooni.

Trelleborgi laienemisega seotud investeeringute mahuks kujuneb hinnanguliselt sada miljonit krooni.

Rajatakse uus tootmishoone ning soetatakse juurde masinaid ja seadmeid, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Samuti prognoositakse tootmise laienemisel töötajate arvu kasvu seniselt 80 inimeselt 300 inimeseni, mis toob kaasa panustamise ka töötajate värbamisse, kohaliku personali koolitusse ja haridusse. Lisapersonali vajadus hõlmab spetsialiste masinaehituse, tootmise- ja kvaliteedijuhtimise ning samuti tootmisprotsessi valdkonnast.

Firma tegevjuht Kalver Kirs nimetas laienemise põhjusena seda, et emaettevõte toob Rootsis Sjöbos, Hemses, Örebros ja Forshedas asuvatest tehastest osa tootmisest üle Saaremaale, kus tootmiskulud on madalamad. Mullu sulges Trelleborg tehase Mörbylangas ning osa sealsest tootmisest kolis juba Kuressaarde.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:21

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing