Laenupuhkus loob Tallinkile kindluse

Virge Haavasalu 12. detsember 2009, 12:43

Läänemerel seilava laevanduskontserni Tallink grupi laenude tagasimaksete graafikuid muudeti, kuna see annab enam kindlust tuleviku suhtes, põhjendas Tallink grupi juhatuse liige ja finantsdirektor Janek Stalmeister.  

"Laenugraafikute muutmine annab rohkem kindlust tuleviku osas," ütles Stalmeister. Kuna majandus tervikuna on veel madalseisus, mis loob siiski piisaval määral ebakindlust, siis laevafirma eesmärgiks oli tema ütlusel pankadega tehtud tehinguga tekitada kindlust ja reserve, et eelolev madalhooaeg ja lähitulevik tõrgeteta kulgeks.

Alanud ning ka järgmisel majandusaastal maksab Tallink laenude põhiosa tagasi ainult majandusaasta esimeses ja neljandas kvartalis. Tallinki äritegevuse madalhooajal teises ja kolmandas kvartalis tagasimakseid ei tehta.

Augustis lõppenud majandusaasta lõpus oli Tallinkil umbes 50 miljonit eurot (782 miljonit krooni) vabu vahendeid, ütles Stalmeister. "Kuigi see on suur kogus raha, on seda vähem kui 2007/2008 majandusaasta lõpus. Kaubaveo mahud on endiselt madalad ja sessoonsus meie äritegevuses tavapärasest kõrgem," märkis ta.  

Selle aasta tagasimakstav osa on Stalmeistri sõnul 60 miljonit eurot (939 miljonit krooni), mis on pool varasemalt kokkulepitust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. December 2009, 18:25
Otsi:

Ava täpsem otsing