Tallinki väikeaktsionär: laenupuhkusega kaasnevad muud otsused

Virge Haavasalu 14. detsember 2009, 15:03

Tallinkile antud laenupuhkuse ja kõrgemata laenuintressidega kaasnevad kindlasti otsused, mis tähendab täiendavat kokkuhoidu ettevõttele, uskus pikaajaline väikeaktsionär Peeter Laurson.

„Kindlasti kaasnevad ka selliste otsustega ettevõttes otsused, mis on suunatud efektiivsusele ja kokkuhoiule,“ kommenteeris enda ettevõtte kaudu osalust omav Laurson Tallinki otsust paluda pankadelt mõneks ajaks maksepuhkust. „Tallink peab intressi lisa oma äritegevusest välja pigistama.“

Kindlasti oli väikeaktsionäri arvates õige otsus laenupuhkust paluda, isegi kui seetõttu tõusid intressid, aga vabade vahendite tekkimine on ettevõtte seisukohalt  antud majandussituatsioonis tähtsam. „Sellised otsused on ikkagi palju paremad kui maksejõuetus,“ põhjendas Laurson, lisades, et aktsionärina ta küll midagi halba selles otsuses ei näe.

Laursoni hinnangul on Tallink majanduslanguse ajal hästi vastu pidanud, kuigi puutumata see suurfirmat jätnud ei ole. „Aktsiahinna langus on olnud talle väga valus,“ leidis ta, kuid praegu tundub, et stabiilsus on selles osas hulka aega olemas, kuna aktsia püsib 0,37-0,39 euro (5,79-6,10 krooni) juures juba pikemat aega.

Osadest laevadest tuleb laevanduskontsernil Laursoni hinnangul nii või teisiti vabaneda, mis on olnud neil algselt ka plaanis. „Müügi aeg pole langenud heale ajale,“ nentis Laurson. Kui ettevõte õieti majandab, siis loodab väikeaktsionär väikest aktsiahinna tõusu aasta alguses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. December 2009, 15:03
Otsi:

Ava täpsem otsing