Kaubamaja: American Express Blue kasutajaid alla 1%

Virge Haavasalu 16. detsember 2009, 13:53

Tallinna ja Tartu Kaubamaja klientidest kasutab vaid alla 1 protsendi American Express Blue´d, ütles Tallinna Kaubamaja turundusdirektor Enn Parel.

„American Expressi Blue moodustab meil alla 1 protsendi kõigist kaarditehingutest,“ kommenteeris Parel, kui palju kasutavad Tallinna ja Tartu Kaubamaja kliendid nimetatud krediitkaarti. Parel usub, et kasutajate hulk võib seoses Swedbanki aktiivse kampaaniaga suureneda.

Parel nentis, et American Expressi kaarditehingu tasu on neil üks kallemaid. Ta ei saanud täpset summat öelda, mis pank nende käest võtab, aga tõi välja kaarditehingu tasude vahemiku, mis ulatuvad poolest protsendist kuni ligi 4 protsendini.

„Eks lõppkokkuvõttes maksab selle kinni tarbija,“ ütles Parel kallima teenustasu kohta. Kuna see kajastub kaupmehe jaoks üldise kuluartiklina, siis ei maksa mitte American Expressi kaardi kasutaja kallima toote eest, vaid kogukulu jaotatakse kõikide toodete vahel ära. 

Ainsa pangana Eestis American Expressi krediitkaarte pakkuva Swedbanki teatel sõltuvad tasud kaupmeestele käibest ja mõningast muust tegurist. Lisaks pakub kaardiorganisatsioon American Express koostöös kaupmeestega eksklusiivseid pakkumisi American Expressi kaartide kasutajatele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. December 2009, 13:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing