Ross: sammud euro suunas juba tõstavad usaldust

Katariina Krjutškova 20. detsember 2009, 10:21

Praegune euro ja eelarve kooskäimine on Eesti usaldusväärsust kiiresti kasvatanud ning euro on Eestile juba teene teinud, rääkis Eesti Panga asepresident Märten Ross "Õpetajate Lehele" antud intervjuus.

"Teiselt poolt pole põhjust salata, et euro juba ongi meid aidanud. Finantsturgudel viimase paari kuu jooksul toimunut-toimuvat on millegi muuga raske seletada. Juba ainuüksi fakt, et oleme astunud samme euro kasutusele võtmise suunas, on taastanud usaldust meie suhtes," rääkis Ross.

"Muidugi on raske öelda, kas usaldust kasvatab eurole ülemineku plaan või eelarve tasakaalus hoidmine selles protsessis, ning ega me tea, mis olukorras oleksime siis, kui sama majandus- ja rahanduspoliitikat oleks aetud n-ö ilma eurota," jätkas Ross, kelle arvates oleme juba ainüksi tänu europüüdlusele lõunanaabritest paremas olukorras.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. December 2009, 10:21
Otsi:

Ava täpsem otsing