Sirje Rank • 17. juuni 2010 kell 11:57

Eurole lõplik "jah"

Euroopa Liidu valitsusjuhid toetasid Eesti üleminekut eurole.

„Euroopa Ülemkogu õnnitleb Eestit lähenemise osas tehtud edusammude puhul, mis on saavutatud tänu arukale majandus- ja rahanduspoliitikale, ning kõigi aluslepingus ette nähtud lähenemiskriteeriumite täitmise puhul,“ seisab tippkohtumise lõppdokumendi eelnõus. „Ülemkogu tervitab komisjoni ettepanekut euro kasutuselevõtu kohta Eestis 1. jaanuaril 2011.“

Dokument ei maini inflatsiooniohtu, millele juhtis tähelepanu Euroopa Keskpank Eesti kohta maikuus avaldatud hinnangus.

Peaminister Andrus Ansip tänas oma kolleege toetuse eest Eesti püüdlustele euroalaga ühineda.

„See on Eestile suur tunnustus,“ ütles Ansip. „Eelkõige tuleb meie edusammude eest tänulik olla Eesti rahvale. Ilma elanikkonna toetuseta praegusele majanduskursile poleks me kindlasti nii edukad olnud,“ vahendas valitsuse kommunikatsioonibüroo. 

Lõpliku otsuse, millise kursiga Eesti euroga liitub, teevad Euroopa Liidu rahandusministrid 13. juulil.

Eestist saab euroala 17. liige.

Hetkel kuum