Romet Kreek • 19. august 2010 kell 10:03

Angela Merkel tegi võlakirjaturul ajalugu

Angela Merkeli valitsus sai hakkama millegi sellisega, mida ei suudetud ei keisrite, kahe ilmasõja ega moodsa võlakirjaturu arenemise ajal – saada laenu 30 aastaks alla 3% intressiga, vahendab Bloomberg.

Kuna maailma majandus elab üle möödunud majandussurutise järellainetusi, kukkus Saksamaa 30aastase valitsuse võlakirja tootlus rekordmadalale, 2,96 protsendile. IMFi andmeil on Saksamaa tarbijahinnad tõusnud tänavu vaid 0,9 protsenti, mis on poole madalam kasvutempo kui keskmine alates 1980. aastast.

"Deflatsioonirisk on inflatsiooniriskist kõrgem," ütles Frankfurt-Trusti allokatsioonipealik Christoph Kind. "Tootluse liikumine on peegeldus sellest, et me liigume deflatsioonilisema keskkonna suunas. Keegi ei ostaks, kui oleks inflatsiooni tõusurisk," rääkis ta.

Hetkel kuum