Anu Jõgi • 30. august 2010 kell 15:14

Pohjola kohendas Soome prognoosi paremaks

Soome majandus on hakkama saamas oodatust kiirema kasvuga ja uue languse ohtu pole vaja karta, vahendab Taloussanomat OP Pohjola pangagrupi värsket majandusprognoosi.

Täna avalikustatud prognoosis kergitas OP Pohjola selle aasta majanduskasvu numbrit selgelt ülespoole ja ootab kasvu jätkumist ka järgmiselt aastalt. Majanduse väljavaade on prognoosi hinnangul kevadest pealse selgelt paranenud.

"Teenused, tööstus ja ehitus on kõik kevadest peale ulatuslikult kasvanud. Eksport on kiiresti elavnenud ja kodumainegi sektor on arenenud," selgitas OP Pohjola ökonomist Timo Hirvonen täna prognoosi esitledes.

"Sel aastal tuleneb kasv ekspordist. Järgmisel aastal tugevneb kodumaine nõudlus, arvestame investeeringute viieprotsendise kasvuga ja ettevõtete kulutuste kolmeprotsendise kasvuga. Samal ajal kasvab import kiiremini kui eksport," rääkis ta.

OP Pohjola ennustab Soome majanduse kogutoodangu kasvuks sel aastal 2,6 protsenti, varasem ennustus oli 1,5 protsenti. Järgmise aasta kasvuks ennustab pank 2,7 protsenti enne pakutud 2,5 protsendi asemel.

Töötuse tase jääb oodatavalt kaheksale protsendile.

"Rahvusvaheline majandus on ebakindlamaks muutunud, kui ajutised elavdamismeetmed läbi saavad. Uus majanduslangus ei ole meie hinnangul siis tõenäoline," rahustas pank oma teates.

Hetkel kuum