Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nõlvak: rikkuse kummardamine külvab vägivalda

  Rikaste TOPi sarnane rikkuse fetišeerimine pole õige, sest see sünnitab samasugust vägivalda nagu ükskõik millise inimgrupi eristamine, ütles Teeme Ära eestvedaja Rainer Nõlvak.

  „Kui ühiskonnas öelda, et punapead on kõige paremad või juudid on paremad või valged on paremad kui mustad, sünnitab see vägivalda. Rikaste fetišeerimine pole erand ja see on ilmselge lahterdamine,“ ütles Nõlvak. Selleks, et leida vastus küsimusele, miks inimesed vihkavad rikkaid inimesi, soovitas Nõlvak ajakirjanikul peeglisse vaadata.
  Nõlvaku sõnul näitab Rikaste TOP suhtumist, et raha eest on kõik lubatud. „Igal ettevõtjal on elus olukordi, kus tuleb teha südametunnistusega kompromiss. Paratamatult on nii, et topis olevatel inimestel on neid olnud hulgi. Osa, kes on hästi edukad, on kompromisse teinud suunas, kuhu ma ei tahaks, et minu lapsed teeksid,“ ütles Nõlvak.
  Ta lisas, et ettevõtjad on ka ise osaliselt süüdi selles, et neid vihatakse. „Ettevõtjad on kahtlemata sellesse oma panuse andnud mitte just kõige džentelmenlikumalt käitudes,“ lausus Nõlvak. Seega tegi ta ettepaneku, et Äripäev võiks ettevõtjaid pigem eetilise käitumise alusel järjestada.
  Samas nentis Nõlvak, et tublit ettevõtjat esile tõsta on üks keerulisemaid küsimusi. Põhiliselt seetõttu, et ettevõtja saab kasumi välja võtta. „Neil napib sisulist rolli majanduses, et neid ka selle alusel esile tõsta. Peamiselt koosneb ettevõtlus väikeettevõtjatest ja iga väikeettevõtja jookseb omas rattas,“ sõnas Nõlvak.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Liina Kersna jääb ametisse Valitsuses ei tohi alla 7 liikme
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Haapsalu raudtee pikendamine liigub teadmata tulevikku
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.