Katariina Krjutškova • 27. september 2010 kell 6:39

Allik: vihatakse rikkaid, kes raha ei jaga

Targemad rikkad saavad aru, et peavad varandust vaestega jagama, kasvõi kultuuri toetama, ütles teatrijuht ja endine kultuuriminister Jaak Allik.

Alliku arvates on olemas nii-öelda targad ja rumalad rikkad. Vihatakse vähem neid rikkaid, kes tegelevad heategevuse või sponsorlusega. Pealegi annab Alliku hinnangul raha jagamine turvatunde ka rikastele endile.

Alliku sõnul rumalad rikkad aga kuhjavad vaid vara. „Inimkonna ajaloos on see (raha vaid endale hoidmine – toim) viinud revolutsioonideni. Ajaloo vältel on aru saadud, et rikkad peavad oma jõukust vaesematega jagama. See on isegi piiblis nii kirjas,“ ütles Allik.

Allik lausus, et internetiväljaannete kommentaarides kõlama jääv halb suhtumine rikastesse on frustreerunud inimgrupi teene. „Väga palju on inimesi, kes on millegi pärast frustreeritud ja igal võimalikul juhul kellegi kaela oma viha valavad. Kui kellegi varandus märgitakse avalikult, on lihtsam viha väljendada kui kellegi mõtete vastu,“ ütles Allik. 

Allik ütles, et tema pole reedest Rikast TOPi lugenud. „Ma ei ole vaadanud nimekirja, sest mind ei huvita teise inimese rahakotis sorimine. Mind jätab täiesti külmaks, palju kellelgi raha on ja mida ta sellega teeb,“ sõnas Allik.

Hetkel kuum