Silvia Viidik • 29 september 2010

Hõbe püüab kulla kinni

Hõbeda hind kerkis kullaga võrreldes 11 kuu kõrgeimale tasemele, sest investoritele on raha varjupaigana meeldima hakanud ka see metall.

Kulla suhe hõbedasse kukkus alla 60 esimest korda alates oktoobrist, vahendab Bloomberg. Lisaks on hõbe viimastel kuudel ka investoritele kullainvesteeringust rohkem rõõmu teinud, olles alates juunist kerkinud 30 protsenti, samas kui kullahind on kasvanud 5,5 protsenti.

„Hõbe püüab kulla kinni,“ teatas Standard Bank Asia väärismetallide valdkonna juht Ellison Chu ning märkis, et kuld on juba rekordi saavutanud, samas kui hõbedal on selleni veel küllalt ruumi.

Hõbe kerkis täna päevasiseselt Singapuris 21,9 dollarile untsist, mis on kõrgeim hind alates 1980. aastast, mil saavutas kõigi aegade kõrgeima taseme, 49,45 dollaril untsist. Kuld kerkis täna päevasiseselt 1312,25 dollarile.

Hetkel kuum