Kadri Paas • 5. oktoober 2010 kell 8:40

Tippaudiitor palkadest: suur vale, väike vale ja statistika

Rödl&Partner OÜ juhatuse liige, vandeaudiitor Mart Nõmper ütleb Äripäeva tänast kaanelugu kommenteerides, et selline statistika meenutab talle ütlust: suur vale, väike vale ja statistika.

"Tegemist on statistikaga, mis toob meelde vana teadmise suurtest ja väikestest valedest ning statistikast. Keskmine palk on jagatis palgakulu ja töötajate arvu vahel. Sellest tulenevalt võib keskmine palk isegi siis muutuda, kui tegelik palk üldse ei muutu, kuid muutub inimeste arv," rääkis Nõmper.

Rödl & Partner Audit OÜs ei ole palkasid vähendatud.

"Vastupidi kohati oleme isegi palkasid tõstnud ja seda igal aastal – sh 2008, 2009, 2010. Samas on ka meil tegelikult keskmine palk vähenenud, sest suhteliselt kõrgema palgaga juhte on endiselt üks, kuid madalama palgaga audiitori assistente oleme juurde võtnud. Nii et isegi olukorras, kus oleme palkasid tõstnud, on statistiliselt meie keskmine palk vähenenud," lisas vandeaudiitor.

Hetkel kuum