Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühistu pole võluvits, kuid tõhus abi ikka

  Tänases tööstuselehes saavad sõna nelja põllumajandusliku tootmisega tegeleva ühisorganisatsiooni esindajad, neile sekundeerib n-ö riiklikult ametliku seisukohaga põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.
  Arutelu käib ühistegevuse mõttekuse ja selle eesmärkide üle. Ilmneb, et kõik mehed on ühel meelel, et ühistutes peitub vähemalt väikeste põllumajandustootjate tulevikuedu. Ja need, kes korra juba ühistusse kuulunud, möönavad, et selleta polegi mõeldav väiketootjana elus püsida.
  Kuigi ühistute headest külgedest on aastaid räägitud, poolt- ja vastuargumente vaagitud ja lõpuks leitud, et esimesi on üksjagu rohkem kui teisi, pole ühistud ometi kuigi levinud. Ning need, mis tegutsevadki, kurdavad ka oma mitte just teab mis heal järjel eksistentsi üle.
  Siinkohal julgeks küll soovitada, et meie väiksed põllu- või metsamajandusega tegelevad maamajapidamised võiksid agaramalt ühistulist tegevust juurutada. Muidu kurdame küll, et tooraine hankimine, seadmete soetamine ja toodangule turu leidmine on väikeettevõtjale keeruline ja kallis. Aga miks siis mitte teha seda üheskoos naabrimehe ja üleaedsega.
  Ühistu ei tähenda leibade ühte kappi panekut, vaid teatud protsesside jätmist ühistu korraldada.
  Riigilt aga ootavad ühistud mõistmist ja loodavad, et lõpeb vähemalt otsene kaigaste kodaratesse loopimine. Või kuidas teisiti nimetada hiljutist konkurentsiameti näpuviibutust piimatootjate suunas, kui neid süüdistati piima hinna kartellileppe sõlmimises.
  Ümarlaual kinnitas minister, et ühistutes peitub väiketootja edu võti ja riik asub ühistulist tegevust senisest enam toetama. Lootkem, et see saabki nii olema.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Esmaspäeval peatab börs LHV aktsiatega kauplemise
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.