• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Facio: me ei müünud osalust, vaid andsime hoiule

  Facio Ehitus teatas eile õhtul, et nad ei müünud osalust Tallinna kesklinnas Metro Plaza ärimaja omavas firmas, vaid andsid selle hoiule.

  Väärtpaberikeskuse andmeil on praegu ärimaja omaniku Focus Kinnisvara osanikud Pedragon Investments Limited 80,7 ja MCM Holding OÜ 19,3 protsendiga. Äriregistri andmeil kuulus 19,3% ettevõttest veel oktoobri alguses Facio Ehitusele.
  Eile ütles Facio Ehituse nõukogu esimees Toomas Tromp, et midagi ei tohiks muutunud olla. "Kunagi ostsime Focus Kinnisvara osaluse 19,3% ja minu teada ei ole me seda müünud," kommenteeris ta. Võib-olla midagi on sassi läinud, lisas Tromp eile.
  "Kaasomanike kokkuleppel ja eesmärgiga parandada osade turupositsiooni on Facio Ehituse ASile kuuluvad osad hoiustatud teises firmas ja registrikanne peegeldab selles mõttes tegelikkust," lausus Tromp täna täienduseks. Samas on Facio Ehituse AS siiski jätkuvalt 19,3% osade omanikuks, lisas ta.
  "Tehing Facioga oli juba varem otsustatud, aga ma tõesti ei mäleta detaile," kommenteeris Metro Capital Management (MCM) nõukogu esimees ja osanik Madis Habakuk.
  Facio Ehituse juhatuse esimehe Riho Kalve eilehommikune kommentaar oli, et osaluse müük ei vasta kindlasti tõele. Kui ühe 40 000kroonise omakapitaliga osaühingu osakuid võõrandatakse, siis see ei ole mingi meediasündmus, põhjendas ta.
  Focus Kinnisvarale kuulub Viru Väljaku kõrval asuv Metro Plaza büroohoone bilansilise maksumusega 280,7 miljonit krooni. Eelmisel aastal tunnistati see parimaks arhitektuuri- ja kujundusvalgustuse objektiks Tallinnas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.