• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  RKAS: garantiifondi idee on küsitav

  Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) haldusdirektori Elari Udami sõnul on kinnisvarahaldajate garantiifondi loomise idee veel liiga toores ja selle loogika küsitav.

  "Antud juhul on probleemiks korteriomanike võlgnevused ja seega oleks pisut kummaline, kui haldusfirmad hakkaksid oma vahenditest klientide võlgnevusi katma," ütles Udam.
  "Pigem peaks selline fond olema korteriomanike endi poolt loodud või kui riik soovib garantiisid, peaks riik selle ka ise looma. Viimane ei oleks muidugi päris õige lahendus, kuna kinnisvara on siiski vara ja riik ei peaks otse varaomanikke toetama. Pigem on see õigusliku ruumi küsimus, kuidas mõjutada võlgnikke nii, et teised ei kannataks," lisas ta.
  "Hetkel on õhku visatud mõte luua nn solidaarne riskifond, mida kasutakse juhul, kui kellelgi tekib probleem. Seega maksavad konkurendid kaudselt kinni üksteise ebapädeva tegevuse ja see on kindlasti ebaõiglane korrektsete firmade suhtes, rääkimata kuritarvituste spekulatsioonidest," selgitas Udam.
  "Ehk oleks korrektsem ja õiglasem olemasoleva kindlustussüsteemi kaudu seda probleemi lahendada," küsis RKASi haldusdirektor.
  Elari Udam ei osale täna kinnisvarahaldajate ja hooldajate liidu ümarlaual, kus Mustamäe linnaosa vanema Lauri Laatsi väljakäidud haldusfirmade kinnisvarafondi ideed arutatakse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Eelmise nädala börsilangus tõmbas Aasia turud kaasa
Aasia turud on eelmise nädala USA aktsiaindeksite kukkumise edasi kandnud alanud nädalasse. Siiski on USA aktsiafutuurid täna alustanud roheliselt ning ennustavad tõusupäeva börsidele.
Aasia turud on eelmise nädala USA aktsiaindeksite kukkumise edasi kandnud alanud nädalasse. Siiski on USA aktsiafutuurid täna alustanud roheliselt ning ennustavad tõusupäeva börsidele.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Selgusid Eesti edukaimad iduettevõtted
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.